Ата-аналарға кеңес беру
Жазғы кезеңде "тамақтан улану".
Жазда ата-аналардың бірнешеуі баланы жаңа сүтпен ішуге немесе оны бақшадан жуылмаған жидектермен, бақшадан көкөністермен емдеуге азғырылады. Жаңа піскен сүт жас балалар үшін өте зиянды, өйткені термиялық өңдеуден өткен және зарарсыздандырылған сүттен айырмашылығы, ол ішек ауруын ғана емес, сонымен қатар жұқпалы ауруларды да тудыруы мүмкін.
Құлпынай, таңқурай және құлпынай сияқты жидектерді мұқият жуу керек. Жуылмаған немесе нашар жуылған көктер "өз бақшасынан" балада иерсиниоздың дамуына әкелуі мүмкін (иерсиниоз жануарлардан адамға берілетін өткір ішек инфекциясы деп аталады, ол улы және Аллергиялық көріністермен бірге жүреді, көптеген ішкі ағзалардың зақымдалуымен көрінеді. Ауру көбінесе қоңыр климаты бар аймақтарда кездеседі. Ауру сыртқы әсерлерге өте төзімді арнайы бактериядан-иерсиниядан туындайды. , "жалған туберкулез" немесе "тышқан безгегі"деген атпен де белгілі.
Тіпті ыстық Маусымда балаға арналған әдеттегі тамақ тез нашарлайды және олардың сақтау мерзімі қысқарады.
Баланы шикі сумен, тіпті көктеммен немесе сүзгі арқылы тазалағаннан кейін ішуге болмайды.
Тамақтан уланудан қалай аулақ болуға болады:
* Тамақты ұстағанға дейін және кейін қолыңызды жуыңыз.
* Тез бұзылатын тағамдарды тоңазытқышта сақтауға болмайды-бөлме температурасында (шамамен 20 градус) - 2 сағаттан аспайды. Егер сіз ыстықта пикникке барсаңыз, онда азық-түлікті сақтау уақыты 1 сағатқа дейін азаяды.
• Кейін жанасу сырым ет ыдыс-аяқ жуу қажет ең мұқият, ал разделочную тақта жақсы отдраить қатаң аузы.
* Қызып кеткен автомобиль нағыз микробтардың инкубаторына айналады. Өнімдерді балмұздақтың еру уақытынан артық емес көлікте ұстауға болады.